Ponedjeljak, 26 Septembra, 2022

AZMIR HUSIĆ: “Ne treba nam utakmica protiv Rusije, zamolit ću da se odluka stavi van snage”

Azmir Husić, član Izvršnog odbora FSBiH, ne miri se sa ovom odlukom i u razgovoru za Faktor poručio je kako će učiniti sve da se meč ne odigra.

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine danas je prihvatio ponudu Rusije za odigravanje prijateljskog meča protiv Rusije, 19. novembra u St. Petersburgu.Ova vijest izazvala je lavinu reakcija javnosti u našoj zemlji, a opće je mišljenje da Zmajevi ne trebaju igrati protiv zemlje koja je izvršila agresiju na Ukrajinu.Odluku o prihvatanju ponude iz Moskve donio je Komitet za hitnost FSBiH u sastavku Vico Zeljković, Miloš Brkić, Ivan Beus, Dragan Soldo, Irfan Durić i Fuad Čolpa (pet članova je bilo za, a Durić suzdržan).Azmir Husić, član Izvršnog odbora FSBiH, ne miri se sa ovom odlukom i u razgovoru za Faktor poručio je kako će učiniti sve da se meč ne odigra.

– Ne znam šta da kažem, koliko ste se vi pitali o toj odluci toliko sam se pitao i ja. Komitet za hitnost je bio u sastavu u kakvom je bio, i on je donio odluku. I to je to. Mene što se tiče ovakva odluka nam nije trebala u ovom trenutku. Ona je legalna, jer je prihvatio Komitet za hitnost sa većinom glasom. Legalna je po pitanju same odluke, ali mislim da u ovom nepotrebna. Nije nam potrebno da idemo igrati utakmicu protiv zemlje koja je izvršila invaziju na Ukrajinu – kazao je Husić za Faktor, dodavši:- Ono što je sigurno ja neću ići u Rusiju. Ne pada mi na pamet da budem neko ko će sudjelovati bilo čime u jednom takvom događaju. Mislim da je ovdje jasna stvar… Ali, hiljadu je načina da se ta utakmica ne odigra.Na narednoj sjednici Izvršnog odbora zamolit ću da se ova odluka stavi van snage. Ako je ikako moguće. Jer mislim da nam može donijeti više lošeg, nego dobrog.Nije mogao odgovoriti na pitanje kakvo je raspoloženje u stručnom štabu i među reprezentativcima i da li je bi neki od njih mogli bojkotovati gostovanje u Rusiji.