Četvrtak, 2 Februara, 2023

10 NAJGORIH POLOVNIH VOZILA NA SRPSKOM TRŽIŠTU – LANAC, ULJE, GLAVA MOTORA

Jutjub kanal Mirko Rašić koji se bavi automobilima na sve moguće načine nedavno je napravio jedan vrlo zanimljiv i koristan izbor. Reč je o izboru deset najgorih automobila polovnjaka koji se mogu pronaći na našem tržištu. I to ne bilo kakvih polovnjaka nego tzv. benzinaca. Ukoliko imate u planu da kupite auto ili želite samo da se za početak informišete, ova lista će vam pomoći da nađete pravo rešenje.

Na desetom mestu se nalaze dva automobila Smart 600 i Folksvagen TSI 1.0. Vozači ovih automobila u početku su bili oduševljeni ovim modelima, ali kasnije se utvrdilo da imaju ozbiljne probleme, kaže se u videu na kanalu Neovlašćeni servis. Na Smartu postoje problemi sa bilo kojim vidom generalne kontrole, a na Volksvagenu sa lancem. Mesot ispod zauzima Saab 2.0 i 2.3 turbo. U videu se navodi da ova dva tipa istog modela imaju ozbiljnih problema sa radilicom, kolenastim vratilom i okretanjem letećih ležećih ležajeva. Savetuju oprez vlasnici ovih kola, kao i da kontrolu ovih delova izvrše skidanjem kartera i redovnim menjanjme ulja.

Osmo mesto zauzima Mazda 1.3 vankel. U videu se tvrdi da ovaj model prelazi do 50, 60 hiljada kilometara i da nakon toga čitava jedinica može da se izbaci i kupi druga jer ovaj model ima “spakovan motor”. Kažu da deluju kao idealan polovnjak zbog kubikaže i potrošnje, ali ipak ima ovaj problem koji je praktično nemoguće rešiti jer mu remont motora gotovo nemoguć. Na sedmom mestu je Alfa Romeo 1.6 i 2.0 sa tvin spark motorima. Najčešći kvarovi su im velika potrošnja ulja i obrtanja letećih ležećih ležajeva do velikih problema na samim motorima – od dihtunga glave do svih mogućih kvarova. Tvins park motori, kaže se u videu, troše više ulja nego goriva. 

Na šestom mestu je još jedan Volksvagen – 1.8 TSI. Nova platforma, nova ideja, tri lanca, turbo, benzinac, varijabilna geometrija… Međutim, u videu se kaže da ovaj model ima problema sa velikom potrošnjom ulja i lancem, pa se savetuje da pri kupovini ovog modela automobila potencijalni novi vlasnici kod mehaničara i odmah provere stanje lanca i da li je potrebna njegova hitna zamena. Odmah ispred njega nalazi se Opel 2.2 Ekotek, najčešćče se sreće kod modela Vektra, a njegov najveći problem je često “pucanje španera” zupčastog kajša. Mirko Rašić, autor ove liste, predlaže da preskočite Opelove modele s ovim motorom.

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER59PODELI

InfoDruštvo10 NAJGORIH POLOVNIH VOZILA NA SRPSKOM TRŽIŠTU – LANAC, ULJE, GLAVA MOTORA! Proverite da li je i vaš AUTO među njima!23.09.2022. / 13:16